Lessen

Sinds het uitkomen van mijn boek “Van achter de kast” geef ik lessen op scholen. Van basisschool tot middelbare school en van MBO tot HBO. Ik vind het belangrijk om jongeren te informeren over maatschappelijke thema’s.
Momenteel geef ik drie workshops waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Leven met een handicap
Duur: 60 minuten
Leeftijd: 12 tot 20 jaar.

Deze workshop laat jongeren ervaren hoe het is om te leven met een handicap. Het is een afwisselend programma waarin spel, feiten en vragen elkaar afwisselen. Jongeren krijgen de kans om zelf te beleven hoe het is om een handicap te hebben en gaan in gesprek.
Deze workshop geef ik samen met Peter Jan van der Meulen. Wij hebben eerder samengewerkt voor de organisaties COC Friesland en Tûmba voor de programma’s LHBT, Speeddate, Wie van de Drie en Pesten.

Seksuele identiteit, maatschappij en religie 
Duur: 45 minuten
Leeftijd: 10 tot 100 jaar

Deze les gaat over verschillende vormen van de seksuele identiteit. Vanuit mijn achtergrond als SPH’er ga ik in op de identiteitsontwikkeling van jongeren, met name de seksuele identiteit. Alle varianten (lesbisch, homo, bi, trans, queer, interseks, a-seksueel) en de meest voorkomende identiteit (hetero) komen aan bod. De plek die de seksuele identiteit inneemt in de samenleving wordt daarbij niet vergeten. Tevens kijken we hoe verschillende religies tegenover dit onderwerp staan.

Pesten
Duur: 1,5 uur
Leeftijd: 12 tot 20 jaar

In samenwerking met Tûmba geven Peter-Jan van der Meulen en ik een gevarieerde les over pesten. De verschillende rollen en de ervaring staan in dit programma voorop.

Ook een interactieve les op uw school? Doe uw aanvraag via het contactformulier